4 juli 2018

Nu är det snart dags! Kartorna över första etappen studeras noga.

Sverigevandringen påbörjas sommaren 2018 från Smygehuk, Sveriges sydligaste udde och längs leder upp för Skåne och vidare genom Sverige tills jag slutligen når treriksröset, Sveriges nordligaste punkt.
Vandringen genomförs uppdelat på så många år som krävs. Där en etapp slutar tar nästa vid. Rutten är lagd, start och mål givna. Resten är ett okänt äventyr! 

Sista förberedelserna. Jag provlagar (och äter) äggröran jag planerat att äta till middag varje dag. Mat för totalt 14 dagar (8,8 kg). Övrig packning och totalt på ryggen 23,7 kg. 


5 juli 2018

Tåg, sen ett annat tåg, nu buss och snart ny buss igen. Sen... är det dags att börja GÅ! Tur att jag hade en god lunch till under färden; tonfisksallad, blandad direkt i salladslådan!  Men jag missade bussen och kom senare till Smygehamn än planerat. Och väl där var det så trevligt hos min gamla kårchef och hennes man att det blev övernattning i skön säng istället för liggunderlag och sovsäck.

6 juli 2018

Och nu, mina vänner, är jag på väg! I perfekt vandringsväder lämnar jag Sveriges sydligaste udde och följde havet norrut. Ibland önskade jag att det vore dags att slå upp tältet, bara för att få stanna en stund och njuta av vyn!

Vandrarens värsta fiende...

... och deras bästa vänner! Det är gamla blåsor som uppkom under Fotrally, men de behöver pysslas om lite.

Dag 1. Sammanfattning

Jag började följa cykelleden mellan Smyge och Ystad men ganska snart dog både fötter, själ och hjärta av det onaturliga underlaget. Så jag har letat alternativa vägar hela dagen. Ibland blev det vinstlott, ibland lite mindre bra. Men framåt gick det. Efter 25 km i varierande terräng valde jag att slå nattläger. Nu ska jag laga middag, läsa lite, kanske ta ett kvällsdopp och sedan göra tidig kväll för att komma iväg i vettig tid imorgon bitti. Det ska tydligen bli varmt... God natt!